GYIK

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

REGISZTRÁCIÓ MŰKÖDÉS A KÉSZ MŰ ADÓZÁS

Partnerként való regisztráció lehetőségéről, azALAP és aTELJES regisztráció feltételeiről információ ITT.
Szerzőként aTELJES regisztrációt kell választanod, ennek feltételei ITT.

 Ne akadj adathalászok horgára! 
Bárki, bármikor válhat adathalászat célpontjává – légy felkészült, olvass utána, hogyan dolgoznak és mire ügyelj, hogy ne akadj horogra!
 Rólunk tudd, hogy 
jelszavadat kizárólag a szeretekirni.hu oldal bejelentkezési felületén kell megadnod, azt soha semmilyen más felületen vagy kapcsolat (telefon, sms, e-mail stb.) formájában nem kérheti tőled senki,
e-mailben küldött linkjeinkkel idegen oldalra soha nem irányítunk, ezen linkjeink mindig és kizárólag a szeretekirni.hu domain címmel kezdődnek – mindig ellenőrizd, valóban a mi, biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező oldalunkra lépnél/léptél-e be,
adataid megadásának felülete kizárólag a szeretekirni.hu REGISZTRÁCIÓ ÉS ADATMÓDOSÍTÁS oldala, ezen kívül megbízási szerződés kezdeményezése űrlapon szerzőnek és partnernek a regisztrált e-mail címét kérjük el, továbbá, szerzőként, egyösszegű vásárlásod esetén a Barion oldalán kérnek tőled a fizetéshez szükséges adatokat – soha, sehol máshol nem kérjük el személyes adataidat.

 

Áttekintés a REGISZTRÁCIÓ ÉS ADATMÓDOSÍTÁS oldal funkcióiról:

adataid oldalunk használatához, megbízáshoz, szerződéshez, elszámoláshoz és kifizetésedhez piactéren megjelenő keres/kínál hirdetésed részletei és azok be-/kikapcsolása szerzőként szeretekolvasni.hu oldalon megjelent műve(i)d dedikációjának be- és kikapcsolása szerzőként műve(i)d szerzői (kedvezményes árú) példányaihoz szükséges kupon kódod (részletek ITT)

 

Külföldi állampolgárként regisztrálhatok?
ALAP regisztrációval minden további nélkül, míg TELJES regisztrációval akkor, ha Magyarországon élsz és adózol, rendelkezel magyar adóazonosító jellel és élő TAJ számmal.

Kiskorú szerzőként regisztrálhatok?
Nem, de törvényes képviselőd regisztrálhat és végigviheti a kiadás lépéseit: a kiadás-jóváhagyás műveletben (minta ITT) kell megneveznie a képviselt kiskorú/nem cselekvőképes tényleges szerzőt.

Nyugdíjasként regisztrálhatok?
Igen. Ha a TELJES regisztrációt választod, kizárólag akkor jelöld meg, hogy alanyi jogú nyugdíjas vagy, ha valóban megfelelsz ezen kritériumnak.

TELJES regisztráció esetén adószámos magánszemélyként regisztrálhatok?
Nem. Teljes regisztrációra magánszemélyként adóazonosító jellel, vállalkozásként adószámmal van mód.

ALAP regisztrációval miért nincs módom részesedés programot választani?
Megbízott számára (is) történő kifizetések olyan adatok kezelését követelik meg tőlünk, amelyeket a TELJES regisztráció tartalmaz. ALAP regisztrációval kizárólag közvetlenül a szerzővel van módod megállapodni, a kiadót nem tudjátok bevonni az együttműködésetekbe és elszámolásotokba.

Ha partnerként végzettséghez kötött szolgáltatásomat tenném közzé, hol kell feltöltenem a végzettségemet igazoló dokumentumo(ka)t?
Alapból nem kérjük, hogy iratokkal igazold felénk a szükséges végzettséged meglétét, viszont bármikor kérhetjük és akkor útbaigazítunk a teendődről.

Szokásos regisztrációhoz képest miért kértek ennyivel több adatot?
Az 
ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓból teljeskörű információhoz juthatsz arról, hogy személyes adataidat mikor, milyen céllal, meddig és milyen jogszabály alapján kezeljük.
Kizárólag az együttműködéshez, teljes regisztráció esetén a szerződéshez és járandóságoddal kapcsolatban szükséges adataidat kérjük el tőled. Ezen felül szolgálunk olyan alternatív adatmezőkkel és választási lehetőségekkel, amelyek révén mind szerzőként, mind közreműködő partnerként megőrizheted inkognitódat – ha számodra ez szempont. Nem egy titkos társaságról van szó, de nem a mi dolgunk eldönteni, hogy a felületeinken milyen személyes adatodat tárjuk mások elé – hanem a tiéd.

Miért kell akár hatszor magadnom a nevem?
Minden nevet másra használunk:
1. felhasználónév – ezt jelenítjük meg keres/kínál közzétételedben a piactéren. Lehet a neved, szerzői neved vagy alias/nickname/fedőnév, aminek révén megőrizheted inkognitódat – ha ez szempont számodra,
2. kapcsolattartó név – a veled való együttműködésünkhöz,
3. számlázási név – oldalunk értékesítési funkciói miatt nyilvántartandó adat,
4. családi név és utónév – teljes regisztráció esetén, szerződéshez és díjazáshoz (kifizetőként teljesítendő bevalláshoz) szükséges adat. 08M bevallás külön kéri a vezeték- és utónevet,
5. előző családi név és utónév – teljes regisztráció esetén, szerződéshez és díjazáshoz (kifizetőként teljesítendő bevalláshoz) szükséges adat,
6. születési családi név és utónév – teljes regisztráció esetén, szerződéshez és díjazáshoz (kifizetőként teljesítendő bevalláshoz) szükséges adat.

Miért kell ennyivel több adatot megadni, ha magánszemélyként a teljes regisztrációt választom?
Teljes regisztrációt kell választanod szerzőként vagy ha partnerként minket is bevonva vállalnál megbízást – az általunk kifizetendő jövedelmedhez tudnunk kell, hová utaljuk, adók és járulékok megállapításához kell a nyilatkozatod adózás helyéről és arról, alanyi jogú nyugdíjas vagy-e, a kifizetőként teljesítendő bevallásaink és kötelező nyilvántartásaink pedig további személyes adataidat igénylik.

De tényleg kell még a nemem is?
Kifizetőként teljesítendő bevallás (08M nyomtatvány) kötelező mezője, így teljes regisztráció esetén el kell kérnünk.

Keres/kínál közzétételben nem is jelenik meg a nevem?
Mi kizárólag a felhasználónevedet tesszük közzé „hirdetésedben” – tiéd a döntés, ezen felül mit osztasz meg magadról, így felhasználónévként megadhatod akár a teljes nevedet is, vagy egy alternatív felhasználónév esetén, ha szolgáltatásodat kínálod, szerepeltetheted az „Amit fontosnak tartasz megemlíteni magadról/tevékenységedről” mező információi között is a teljes neved. A „tiéd a döntés, mit osztasz meg magadról” jegyében biztosítjuk azt is, hogy a közzétételben a regisztrált e-mail címedtől és kapcsolattartó telefonszámodtól eltérő elérhetőséget adj meg.

Megbízási szerződés űrlapon és a megvásárolandó/jóváhagyandó megbízási szerződésben miért csak a regisztrált e-mail címe szerepel a másik fél szerzőnek/partnernek?
Ti döntötök arról, hogy együttműködésetek során mit osztotok meg egymással magatokról, mi a megbízási szerződés folyamatában kizárólag a regisztrált e-mail címeteket tárjuk a másik fél elé.